Auto’s verhuurbedrijf in beslag genomen in ‘afpakonderzoek’

PHILIPSBURG, Sint Maarten  – Op 26 januari 2016 werden door het Recherche Samenwerkingsteam (RST) in nauwe samenwerking met het Korps Politie Sint Maarten op diverse plaatsen op Sint Maarten in totaal 9 personenauto’s in beslag genomen. Deze auto’s zijn eigendom van een autoverhuurbedrijf.

Het sterke vermoeden bestaat dat deze zijn aangeschaft met geld dat ondermeer afkomstig is uit de handel in verdovende middelen en dat via het verhuurbedrijf werd witgewassen.

Naar het verhuurbedrijf en haar eigenaresse, die enige tijd geleden aan de Franse kant werd doorgeschoten, loopt bij het RST onder aansturing van het Openbaar Ministerie te Sint Maarten al langere tijd een onderzoek. De inbeslagname van de auto’s van het autoverhuurbedrijf zijn een uitvloeisel van dit onderzoek.

De komende periode zal nog verder onderzoek worden gedaan naar de herkomst van de auto’s en het verhuurbedrijf. Het doel van dit onderzoek is het ontnemen of ‘afpakken’ van het criminele vermogen. Misdaad mag immers niet lonen.

Auto 02 260116

Auto 01 260116

Source: 721 news Auto’s verhuurbedrijf in beslag genomen in ‘afpakonderzoek’

LEAVE A REPLY