Alcohol, smartphones en drugs in gevangenis onderschept

PARAMARIBO – Penitentiaire ambtenaren (pa’s) hebben woensdag tijdens een reguliere visitatie in een gevangenis een kwart liter alcohol, vier smartphones en 133 drugsbolletjes onderschept. Paulus Pinas, onderdirecteur van het Ministerie van Justitie en Politie afdeling Delinquentenzorg, zegt aan de krant dat de verboden spullen in beslag zijn genomen.

De visitatie is gehouden in drie celkamers waar in totaal zeven gevangenen opgesloten zaten. Alle mannen zijn in de strafcel geplaatst. Pinas zegt dat de gedetineerden niet hebben verteld hoe ze aan de verboden spullen zijn gekomen. De smartphones hadden geen simkaart, waardoor het niet bekend is waar er naar toe gebeld is. Hij vertelt dat er geen dronkenschap is opgemerkt bij de gevangenen. Het is ook onbekend wanneer ze alcohol hebben gedronken en hoe ze hem binnengekregen hebben in de gevangenis.

Pinas zegt dat er eerder alcohol in de gevangenis is onderschept. Hij merkt op dat er eens ook simkaarten bij gevangenen zijn aangetroffen. Als een gevangene wordt betrapt met een simkaart probeert hij veelal deze in stukjes te bijten, zodat men geen informatie kan krijgen. De onderdirecteur zegt dat de reguliere visitaties in de gevangenissen zullen voortduren om deze veilig te houden…[+]

Source: Dutch Caribbean News Alcohol, smartphones en drugs in gevangenis onderschept

LEAVE A REPLY