Beëdiging granman Bono Velantie vandaag

PARAMARIBO – Grootopperhoofd Bono Velantie van de stam der Aucaners wordt vandaag door president Desi Bouterse beëdigd. De beëdiging vindt om 11.00 uur plaats in het presidentieel paleis.

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) zegt dat de beëdiging voor de Aucaanse stam een groot moment is. De laatste erkenning van een granman van de Aucaners door de Staat heeft bijkans 50 jaar geleden plaatsgevonden en er wordt dus vol verwachting uitgekeken naar het bijzondere moment. Zonder de erkenning van de granman, die al op traditionele wijze is beëdigd, konden een heleboel zaken niet in orde worden gemaakt. De minister geeft aan dat wanneer de granman erkend is, hij bevoegd is zaken administratief af te handelen. Vijf jaar, vanaf het ontvallen van granman Matodja Gazon, kon dit niet gebeuren en er is dus een achterstand. In de Nationale Assemblee is zelf gesproken over het lam zijn van de stam.

Na de beëdiging heeft de bevolking om 12.00 uur de gelegenheid de granman in de Congreshal te feliciteren. Hierna gaat de granman naar het Plein van 10 oktober om te lunchen en vervolgens in de middag de activiteiten waaronder culturele optredens van verschillende bevolkingsgroepen bij te wonen…[+]

Source: Dutch Caribbean News Beëdiging granman Bono Velantie vandaag

LEAVE A REPLY