SLM neemt afscheid van Airbus 340-300

PARAMARIBO – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft maandagavond haar laatste vlucht zonder passagiers met de Airbus 340-300 of Palulu uitgevoerd. Met dit toestel heeft de nationale carrier zes jaar de route Amsterdam – Paramaribo vice versa onderhouden.

Volgens een persbericht van de SLM wordt het vliegtuig vanwege het verstrijken van de lease termijn teruggeven aan de eigenaar Aercap. De vlucht van maandag maakte deel uit van het proces tot teruggave van het toestel met registratienummer PZ-TCP aan Aercap. Nadat de Maintenance Department in Paramaribo de noodzakelijke werkzaamheden heeft gepleegd, wordt de vlucht voor teruggave vervolgens uitgevoerd naar Arizona, USA. De Palulu heeft sinds 15 oktober 2009 gevlogen voor de SLM.

De Mid-Atlantische operatie zal voorlopig worden uitgevoerd met de nieuwe A340-313 met registratie PZ-TCR. Dit vliegtuig is momenteel bij Airbus in Frankrijk waar de fysieke screening van het vliegtuig en de bijbehorende documenten en programma’s plaatsvindt. De planning van de SLM en Airbus is om de PZ-TCR nog vóór eind december 2015 in te zetten voor het uitvoeren van de commerciële vluchten op de Mid-Atlantische route. Vanaf woensdag 02 december 2015 tot en met de inzet van de nieuwe A340 zullen de vluchten worden uitgevoerd door een ingehuurde A330-200 van Hi-Fly…[+]

Source: Dutch Caribbean News SLM neemt afscheid van Airbus 340-300

LEAVE A REPLY