Twaalfjarige jongen laatste vuurwerkslachtoffer

PARAMARIBO – Een twaalfjarige jongen die door de plastisch chirurg behandeld moest worden, is het 26ste vuurwerkslachtoffer. De jongen werd verwezen omdat een bombel, vermoedelijk een knaller, in zijn hand is ontploft.  Met deze registratie is het aantal vuurwerkslachtoffers gestegen naar 26. De brandweer geeft te kennen dat tijdens de vorige jaarwisseling er negentien vuurwerkslachtoffers behandeld zijn door de Spoedeisende Hulp (SEH) van Paramaribo en twee door de SEH van Nickerie.

Deze keer heeft de SEH van het Dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie geen enkel vuurwerkslachtoffer geregistreerd. Het 25ste slachtoffer is een jongen van drie jaar uit Albina, die door ‘fire balls’ in zijn ogen is geraakt. Ook ditmaal blijkt dat knallers voor de meeste vuurwerkslachtoffers hebben gezorgd.

Volgens een onderzoek, dat de brandweer heeft laten verrichten door het Instituut voor Maatschappelijk Wetenschappelijk Onderzoek, is er een stijging waar te nemen van de import in individuele ‘knallers’ in de afgelopen vijftien jaar…[+]

Source: Dutch Caribbean News Twaalfjarige jongen laatste vuurwerkslachtoffer

LEAVE A REPLY